Drømmer du om et kreativt hjemmekontor? Vi gir deg supre tips til hvordan du kan skape en inspirerende arbeidsplass som booster både skapergleden og produksjonen.

Drømmen om et kreativt hjemmekontor

Enten du er i full jobb, deltidsjobb eller jobber hjemmefra, så er en arbeidsplass hjemme noe mange drømmer om.

Kanskje du som fulltidsarbeidende har en forfatter i magen? Eller kanskje du har gått ned til deltid for å fullføre drømmen om å drive en matblogg? Eller kanskje du er arbeidsledig eller hjemmeværende og vil satse hundre prosent på hobbyen din via en nettbutikk?

Uansett behov så er det viktig at arbeidsplassen hjemme oppleves som en kreativ og trygg oase der du fritt kan utfolde deg og sprudle over av skaperglede og inspirasjon.

Lys, farger og elementer må oppleves positive og ha en hensikt. Rot og dårlig lys er drepen for kreativiteten.

kreativt hjemmekontor

Hvor kan du hente inspirasjon?

Vårt soleklare førstevalg når det gjelder å finne inspirasjon, er uten tvil Pinterest.com. Pinterest er en oase for kreative sjeler som ønsker å hente inspirasjon uansett prosjekt.

Topp 5 ting å huske på når man skal skape et kreativt hjemmekontor

  1. Orden – uten orden blir det fort vanskelig å være produktiv. Vi er visuelle vesener, og rot og kaos er årsak nr. 1 til prokrastinering!
  2. Godt lys – uansett hva du skal bruke hjemmekontoret ditt til, så er lys alffa og omega! Har du vindu og dagslys er du heldig, men har kontoret ditt mangel på godt naturlig lys så pøs på med god kunstig belysning. Bruk gjerne lysslynger i tillegg for å skape ekstra stemning i kroker, skap, hyller og glassvaser.
  3. Inspirerende elementer – det være seg vakre blomstevaser, en Buddhafigur, vakre bilder eller levende lys … omgi deg med ting som gir deg noe visuelt, som er vakkert å hvile øynene på og som gir deg en god følelse. Men unngå for mange elementer!
  4. En god arbeidsstol – mange faller for fristelsen til å kjøpe en stol de synes er flott å se på. Men en stol i plexiglass vil forkorte arbeidsgleden din betraktelig! Uansett hvor lite visuell du synes en ergonomisk arbeidsstol er, prioriter den! Pynt den heller opp med et trekk du synes er pent.
  5. Et godt arbeidsbord – også her er det viktig at det er nok plass. Avhengig av hva du skal bruke arbeidsplassen til (en som syr trenger naturlig nok mer plass enn en som kun skal bruke en laptop), så er både plassen og høyden på bordet viktig. Kjøp på finn.no, puss opp selv og legg til unike og lekre detaljer. Det samme kan du gjøre med IKEA-møbler. Pinterest har egne boards med IKEA-hacks!
kreativt hjemmekontor

Mange drømmer om et lyst og glamorøst hjemmekontor

Men det blir jo så dyrt?

Det første mange tenker er kanskje at det å innrede et hjemmekontor koster mye penger. Men det behøver det ikke bli.

Du har garantert allerede noe du kan bruke og pusse opp. Finn.no gir bort masse som kan bli nytt med sanpapir og et strøk maling. Gå gjennom boder og skap, og spør venner og bekjente – kanskje noen i famailien sitter på noen gamle ting fra loft og garasje de ønsker å bli kvitt?

Med enkle og billige knep kan gamle ting bli både nye og helt unike. Litt maling og kanskje noen planter og et par pynteting er ofte det som skal til.

Hjemmekontor på liten plass

Det er ikke alle forunt å ha et eget rom til hjemmekontor. Mange må ta til takke med en krok i stua eller på kjøkkenet. Men liten plass betyr bare at du må være enda mer kreativ. Det er nemlig fullt mulig å skape en praktisk arbeidsplass på liten plass.

En veggkalender er et nyttig verktøy for mange

Utnytt veggene ved å sette opp hyller helt opp til takhøyde. Benytt deg av smart og praktisk oppbevaring. Kjøp pene esker og kurver, eller be om gratis skoesker fra en skobutikk og kle dem med fine tapetrester. Tapetprøver kan du ta med deg fra en hvilken som helst interiørbutikk – det er sjelden du trenger mer enn én meter til dekor, så ingen stusser om du går ut derfra med en liten bunke utvalgte prøver.

Oppbevar penner og annet skrivebordsutstyr i krukker du dekorerer selv, eller bruk blomsterpotter og gamle syltetøyglass. Benytt permer til viktige papirer og organiser slik at alt har en fast plass. En almanakk eller en veggkalender er også til stor hjelp for mange.

Se galleriet under for gode tips til hvordan utnytte plassen når du har lite av den:

Trenger du flere idéer og inspirasjon? Se galleriet under for både stiltips, hacks, do-overs og DYI’s:

Alle foto: Pinterest

kreativt hjemmekontor. kreativt hjemmekontor. kreativt hjemmekontor. kreativt hjemmekontor.

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like