Gründere – I opp -og nedturer

Når man er en gründer er det mange opp -og nedturer. Og det man sliter mest med er motivasjonen -bortsett fra den åpenbare selvsagt (penger).

Les også: Jeg vil starte for meg selv, men tør ikke ta sjansen:

Enten du er startfasen eller holdt på en stund så trenger vi alle noen påminnelser og tips for hvordan man skal holde ut i nedturene.

Det er ikke lett å være selvstendig, men det er definitivt spennende.

Foto: Pixabay

Her er 10 tips for å hjelpe deg å holde motivasjonen oppe:

1 Sett personlige mål – Vi trenger hele tiden utfordringer og nye problemer som skal løses, sett derfor nye mål hele tiden.

2 The 100 $ Startup -Vi har anbefalt denne boken flere ganger og vi gjør det igjen. Har du ikke lest den så gjør det. Andres suksesshistorier er alltid inspirerende.

Les også: Starte bedrift uten egenkapital

3 Vedlikehold en sunn rutine -Det er lett å falle inn i usunne rutiner. Spis sunt, vær aktiv og ha en fast arbeidsrutine du følger.

4 Start å jobbe om morgenen -Det vil føles mer som en «jobb» når du starter om morgenen, selv om du kanskje ikke behøver det. Det er sunt og skaper gode rutiner som er verdt å ta med seg videre.

5 Bruk påminnelser -Påminn deg selv hele tiden over alt det du har fått gjort! Hvor langt du har kommet og hvor flink du har vært. Ingenting er en selvfølge.

6 Engasjer deg i motiverende aktiviteter -Engasjement skaper mer engasjement. Det å være aktiv og være i motiverende situasjoner er det du trenger. Spesielt i nedturene.

Les også: Er jeg for gammel til å starte for meg selv?

7 Få nok søvn -Dette er så viktig. Søvn er like nødvendig som mat og drikke, så pass på at du får den søvnen du trenger. Du vil få gjort mer, da du vil være mer effektiv når du er uthvilt.

8 Del utforinger med venner og familie -Det hjelper å dele med venner og familie, plutselig føler man seg litt mer forpliktet. Det er også veldig oppmuntrende når man har noen som heier på deg.

9 Belønn deg selv -Når vi er flinke, fortjener vi belønning. Ikke vær for hard mot deg selv, gi deg selv små belønninger når du oppnår delmålene dine.

10 Tro på ideen din -Det er en grunn til at du startet for deg selv, det var en idé du hadde som gjorde at du satte i gang alt dette. Ikke mist troen på ideene dine!

Foto: Bigstock

Vi vet at det kan være slitsomt og stressende å jobbe for seg selv. Men det er også veldig befriende, det er deilig å være sin egen sjef.

Les også: Starte nettbutikk – 9 enkle tips som får deg i gang!

Som gründere er det mange utfordringer, det er det for alle bedrifter. Husk at du ikke er alene og det er heller ingen skam å endre mening.

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like