Lurer du på hvordan du kan øke trafikk til siden din?

Øke trafikk på nettsiden sin er det mange som lurer på, og det er ikke rart.

De fleste som har en side på nett har et ønske om å nå ut til så mange som mulig, men med tanke på hvor mange nettsider som eksisterer er konkurransen stor. Faktisk veldig stor.

En hjemmeside kan du sette opp på en dag, men det som tar tid er innholdet. Det er mye jobb med innholdet. For det er dette som fanger leseren.

Det tar tid å få faste lesere, og for å få mer trafikk på siden krever det at du jobber aktivt og strategisk.

Vi har flere tusen treff hver måned, men legger ut innlegg kun en dag i uken fast. Så hvor kommer trafikken vår fra?

1. SEO

Det finnes ingen tvil om at mesteparten av vår trafikk er SEO. SEO er søkemotoroptimalisering og det betyr at søkemotorer som Google, lettere plukker opp innlegget ditt.

Mange av våre treff kommer fra Google. Det de spør om er relatert til noe vi har skrevet om. Jo flere som besøker, jo høyere rangerer Google det. Vi vil jo helst på side 1.

SEO betyr at hvert eneste innlegg må tenkes nøye over og det er litt ekstra jobb, men vi har sett at det har gitt mange flere treff. Så dette er noe av det beste du kan gjøre for å få trafikk på siden din.

Jeg anbefaler at du leser vårt innlegg om SEO –Hva det er og hvorfor du bør bruke det for å få mer innsikt i hva og hvorfor SEO er den beste måten å øke trafikk inn på siden.

2. Sosiale medier

Gratis reklame? Ja takk. Uansett om du har kjempelyst til å være på sosiale medier eller ikke, gjør det. Har du en side så kom deg inn på arenaer som Facebook og Instagram, andre sosiale medier kan brukes hvis det passer med innholdet ditt.

Videoer er et medium som tar mer og mer over, så gjerne opprett en konto på Vimeo eller YouTube.

Sosiale medier lar deg dele og legge ut innhold som kan øke trafikk. Jeg har ved flere anledninger funnet Instagrammere som jeg vil følge og deretter besøkt siden. Flere følger jeg fast nå.

Sosiale medier som Facebook og Instagram lar deg også promotere og reklamere til billig pris. Så det er absolutt å anbefale.

øke trafikk

3. Freebies

En annen ting som tiltrekker seg besøkende er at de får noe. Vi alle tenker sånn “what’s in it for me?” og derfor er det greit å kunne tilby noe.

Det trenger ikke å være store ting, noe nedlastbart som skjema, kalender eller en e-bok? Det setter en leser i takknemlighet, og det vil være større sannsynlighet for at de vil fortsette å følge deg.

Jeg liker å gi bort freebies i bytte mot epost, du må melde deg på nyhetsbrevet for å få tilgang til et lukket område. Jeg liker også å gjøre noe ekstra for alle som er innom bloggen og legge freebies i innlegget.

Jeg har meldt meg på mange nyhetsbrev selv for å få ting gratis, jeg elsker det. Samtidig merker jeg selv hvor mye lettere det er å kjøpe av noen som allerede har gitt meg så mye –gratis. Dette var denne takknemligheten jeg snakket om.

Vår filosofi er jo mer man gir, jo mer får man. Så ikke vær redd for å gi noe gratis, tenk bare selv hvor mye du liker det. Freebies er også en super måte å øke trafikk på siden din, så ikke vær redd for å gi noe.

4. Nisje

Her har jeg selv slitt i mange år, det å finne en nisje er noen ganger vanskelig. Men jo mer du tenker over hvem som er leseren din jo bedre?

Rett deg etter det riktige publikummet og når det kommer til nisjer, kan vi ikke være spisse nok.

Selv om man kanskje tenker at ved å nå ut til “alle” så får man mer trafikk, viser dette seg å være en dårlig taktikk.

Vår nisje er for eksempel kvinner som ønsker å starte egen bedrift. Vår målgruppe er kvinner og ved markedsundersøkelser, analyser og statistikk har vi funnet ut mer om aldersgruppe og mål våre lesere har.

Vi retter derfor innholdet vårt til noe vi selvsagt brenner for og kan mye om, men også noe vi vet mange vil ha bruk for.

“Dagens antrekk” eller sminkeanmeldelser passer dårlig her. Vi må holde fokuset og gjøre det tydelig hva slags innhold vi deler.

5. Kvalitet

Det er lett å tenke at man skal legge ut noe hele tiden bare for å holde bloggen aktiv. Det er selvsagt bra å komme ut med noe nytt ofte, men ikke hvis det går utover kvaliteten. Alltid kvalitet over kvantitet.

Bruk tid på å skrive gode innlegg, Google belønner de som skriver lengre innlegg. Heller skrive færre innlegg og fokuser på innholdet enn mange dårlige innlegg. Hva gir du til leseren som er av nytteverdi?

For å ta dette innlegget som et eksempel, så vet jeg at det er mange som gjerne vil vite hvordan få mer trafikk på siden sin, hvordan få lesere og hvorfor de skal bli faste følgere.

Dette har jeg slitt med selv som blogger de siste 10 årene. Det er først de siste årene etter lang og smertefull (ikke minst dyr) erfaring, jeg føler jeg har knekket koden.

Denne erfaringen og mine råd vet jeg kan komme til nytte for andre som hadde det som meg. Derfor skriver jeg dette.

Kvalitet på bloggen betyr også at den er lett forståelig, enkel å finne frem på, at du har et godt språk (skriv personlig) og ikke minst, skriver gode innlegg.

Kvalitet er noe som sikrer lesere som vil komme tilbake, igjen og igjen.

6. Nyhetsbrev

Dette med listebygging har vi skrevet om tidligere, og dette er noe av det viktigste du kan gjøre iht trafikk og salg.

Det å samle inn mange eposter er gull for bedriften din, gjerne ha en gulrot for de som melder seg på. Gjerne ha en freebie eller annen unik tilgang som gjør det lettere for leseren å melde seg på.

Jeg melder meg ikke på med mindre jeg får noe ut av det. Igjen så er det denne tanken “what’s in it for me”. Dette er noe vi alle tenker.

Jeg skal virkelig ha lyst på noe for å gi min epostadresse. Så en belønning er absolutt verdt strebet.

Nyhetsbrev er også en fin måte å informere når det skjer noe nytt på siden din. Nytt innlegg eller eldre innlegg som kan være aktuelle og fremheve? Mye forsvinner i arkivet, men det betyr ikke at det er av verdi fortsatt.

Nyhetsbrev er også et viktig verktøy for de av dere som driver med salg på bloggen.

TTT –Ting Tar Tid

Det viktigste med dette å skape trafikk på siden din er å være tålmodig. Noen ytterste få for gjennombrudd tidlig og uten mye arbeid. Her snakker vi ganske få prosent.

Det er derfor viktig å fokusere på kvalitet, gjør det riktig fra dag en og vite at ved å fortsette vil trafikken sakte men sikkert øke.

De fleste bruker 6-12 måneder på å bygge opp en grei trafikk. Jo, mer du investerer i bloggen, desto større sjanse vil det være at trafikken øker. Man høster det man sår.

Er det noe jeg har glemt å nevne som kan hjelpe med å øke trafikk til siden din? Eller er det noe du vil vite mer om?

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like