Har du lyst til å fornye kontoret (hjemme eller på jobb) men har ikke mulighet eller råd til en oppussing fra grunnen? Da finnes det råd. Her gir vi deg tips til billig DIY som gir kontoret et ansiktsløft.

1. Oppslagstavle

Et kontor trenger alltid en oppslagstavle, så hvorfor ikke lage en som likevel er skikkelig dekorativ? Denne DIY-oppslagstavlen fra HomeyOhMy lager du på 1-2-3 med en plate i bjørkefinér, litt maling og sort strikk. For de som elsker den monokrome stilen i sort og hvitt er denne et perfekt innslag, men den kan like gjerne males i glade farger eller gulv/sølv.

2. Dekorative penneholdere

Penner, sakser og annet nødvendig kontorutstyr trenger en fast plass, og her er mulighetene mange. Gamle hermetikkbokser behøver ikke gjenvinnes, de kan med hell gjenbrukes. Disse nydelige penneholderne er fra Torie Jayne.


3. Dekorerte notatbøker

Finner du ikke akkurat de notatbøkene du ser etter? Noen som matcher interiøret og fargene perfekt? Lag dem selv da vel. Bruk billige notatbøker fra IKEA, Clas Ohlson, Nille eller Søstrene Grene og kle dem med tapetrester, tesktiler, folie, egen kunst eller kunst du finner på nett. Mulighetene er uendelige. (Foto: yourdiyfamily.com)

4. Kiste til filarkivering

Er du av den nevenyttige typen så er dette en DIY for deg! I stedet for et tradisjoenlt (og ofte ikke så pent) arkivskap, hva med en dekorativ kiste som også fungerer som sitteplass? Denne fra Hometalk er definitivt et prosjekt verdt å prøve seg på.


5. Kurver til oppbevaring

Hvem har sagt at ting må lagres i skuffer, skap og bokser? Enkelte ting kan med fordel lagres synlig, for eksempel i kurver som vist under. Bikldet er fra IKEA men vi fant ikke disse kurvene i salg lengre. Derimot er denne en favoritt hos oss.

6. Grønne planter

Grønne planter på kontoret kan gi inspirasjon i tillegg til trivsel og god luft. Les om hvilke planter som egner seg best på hjemmekontoret her.

7. DIY kontorstol makeover

Vi elsker denne glamorøse og sukkersøte stolen! Med billige midler har du fornyet kontoret på et par timer med denne oppgraderingen. Les hvordan hos A Beautiful Mess.

8. Skrivebordsmakeover

Et billig skrivebord kan lett fornyes ved hjelp av tapet eller selvklebende folie. Marmor er lekkert og tidløst, men alt av mønstre og farger fungerer. Annikens skrivebord ble til ved hjelp av en kjøkkenskapdør som ble til overs etter oppussing, samt en rull med billig marmortapet.

9. Lag din egen musematte

Visste du at du kan lage din egen musematte? Alt du trenger er en billig bordskåner i kork fra IKEA, litt stoff og et godt lim. Det hele er gjort på 30 minutter. Dette er også ypperlig gavetips til den som har alt. Ideen er fra The Crafted Life.

10. Håndmalte “gulvfliser”

Dette er en DIY for de virkelig tålmodige, men med billige midler og litt tid til overs får du en makeover som slår det meste. Vi elsker dette gulvet fra A Beautiful Mess <3

11. Nye knotter av gamle leker

Hvor lekkert er ikke dette? Gamle leker får både ny funksjon og look med en boks gullspray. I dette tilfellet har de fått nytt liv som skrivebordsknotter, men de kan like gjerne brukes til kommoder, skap, kjøkken eller hva du måtte ønske.

Få flere tips og inspirasjon til arbeidsplassen her >

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like