Hva er et mediakit?

Hvis du ønsker samarbeidspartnere eller sponsorer så trenger du et mediakit som hjelpemiddel. Mediakit kan enkelt forklares som et dokument som viser dine sosiale plattformer, bloggens stil og prestasjoner. Rett og slett så er dette bloggens CV.

Etter hvert som bloggen vokser kan du skryte med mange følgere og unike treff. I starten, hvis du ikke har mange følgere, er mediakit et perfekt verktøy for andre å se hva slags type blogg du har og hvorfor de skal samarbeide med deg. Som med CV fokuserer vi på det positive og unngår det negative, som f.eks. få følgere.

Et mediakit kan være alt fra en side til mange flere. Personlig liker jeg å fordele informasjonen på 1-2 sider siden det skal være kort og enkelt for andre å lese gjennom. De vil ha en tydelig oversikt, ikke en novelle.

Har du mye spennende som burde være med, er det absolutt bra å inkludere dette, selv om det skulle gå over 2 sider. Hvis du har mye erfaring er det logisk at et mediakit blir på over 2 sider.

Hva skal du ha med?

mediakit
Mediekit “Angel” vil bli solgt i nettbutikken

Om meg: Fortell om deg selv i korte trekk, hvilke styrker og kvaliteter er verdt å få med seg for å fremheve deg og bloggen?

Om bloggen: Fortell hva slags type blogg du driver, og hva som gjør siden din unik.

Tjenester: Fortell hvilke tjenester du ser for deg som du kan tilby. Sponsede innlegg, reklamebannere og omtale er blant punktene du kan nevne.

Kontakt: Få kontaktinformasjonen din med. Gjerne legg til mail og telefonnummer, samt adressen til bloggen din.

Sosiale medier: Del hvor du er på sosiale medier. Gjerne med antall følgere, hvis du har få følgere holder det med kun ditt brukernavn.

Samarbeidspartnere: Har du samarbeidspartnere så gjerne nevn disse ved å legge inn navn eller logo.

Fortell om leseren: Fortell om leserne sine, hvem er de? Hvorfor kommer leserne til deg, hva er det du tilbyr som er unikt?

Statistikk: Hvis til din bloggstatistikk, hvor mange unike treff får du i måneden? Hvor mange sidehenvisninger? Ligger du høyt på noen topplister? Få med alt dette. Hvis du har lave tall, ta månedstreff eller sidevisninger. Alt for å fokusere på de høyere tallene.

Tilbakemeldinger fra andre: Gjerne få andre du har arbeidet med tidligere til å komme, referanser er gode salgstaktikker.

Hvordan lager jeg et mediakit?

mediekit diva
Mediakit “Diva” vil bli lagt ut i nettbutikken for salg

Det er som alt annet av dokumenter, det er mange steder du kan lage et mediekit, Envato, Canva, Photoshop, InDesign, PowerPoint og skriveprogrammer som Word.

Det spiller egentlig ikke noen rolle hvor du lager dette, men det er smart å lagre alle filene som PDF, slik at alle du sender til har mulighet til å åpne filen.

Bruk bilder og farger som representerer deg og bloggen godt. Har du lys og feminin blogg, så ikke lag en mørk og maskulin mediekit. Det må være en rød tråd mellom alle sosiale medier, nettsider og mediakit, slik at det er lett å kjenne igjen.

Når du har ditt mediakit klart så er det bare å finne ut hvem du ønsker et samarbeid med. Lykke til!

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like