Bor det en entreprenør i deg?

I mars har vi på instagram fokusert på suksess hele måneden, i tillegg har vi profilert 7 mennesker som har gått sine egne veier -og gjort suksess.

Vi tenkte det kunne være inspirerende lesning, også her på bloggen, om hvordan de gikk fra en idé til å leve av drømmen!

Har en entreprenør i magen som gjerne vil leve av noe unikt? Disse menneskene beviser at det mulig. Uansett hvilket yrke du kunne tenke deg.

Her er deres personlige tips for hvordan du skal leve av drømmen.


Wenche Tømmervik, klarsynt og livsveileder

Foto: Privat

Wenche har jobbet selvstendig siden 2008 som klarsynt og livsveileder. Hun tilbyr behandlinger og holder foredrag og kurs.

Hun har vært i radio og tv ved flere anledninger, bl.a. Den 6. sans og Rikets Røst.

Vi spurte Wenche om hvordan gründerlivet var. –Hvis du skal jobbe med andre mennesker så må du ha alt skriftlig, sier Wenche.

-Alle har en skjult agenda, dette inkluderer også deg. Du må også sette deg inn i lover og regler. Faste inntekter (f.eks. leie av kontor) kan ta livet av bedriften din, hele tiden må inntekter og utgifter følge hverandre. Og vær alltid hyggelig, men sett også grenser om nødvendig.

Wenches tips: Lær deg mest mulig om det du holder på med.

Besøk Wenches hjemmeside her


Lise Karlsen, butikkeier av Manillusion

Foto: Privat

Lise sa opp jobben sin og startet Manillusion i 2005. Da butikken åpnet var det en Goth/Metal/Fetish- butikk, men har endret helt retning flere år tilbake da det ble klassisk og retro stil. –Vær endringvillig, sier Lise. Som i tillegg til å endre nisje, også har flyttet lokaler 4 ganger i løpet av de 14 årene.

Hun har hele tiden hatt fokus på kundeservice og opplevelse og har derfor en fast kundekrets som kommer tilbake igjen og igjen. Selv etter hun endret nisje, kommer de samme menneskene tilbake.

Lises tips: Du må starte med noe du virkelig brenner for, gjøre en skikkelig markedsundersøkelse på forhånd. Hvor mange tilbyr det jeg tilbyr, både på nett og fysisk. I dag må du være på nett, så viktig med en nettside. Hva skal jeg være unik på?

Besøk Manillusions nettbutikk og blogg her


Liv Neslowe, skuespiller og sanger

Foto: Privat

Liv er utdannet sanger og skuespiller fra Bårdar i Oslo og Guildford School of Acting i England. Hun har stått på scenen med legender som Shirley Bassey og Beverly Knight, foran publikummere som Prince Edward og Sir Andrew Lloyd Webber.

Til tross for talent og mye sceneerfaring er det ikke en lett bransje. – Dette er en vanskelig bransje å overleve i, siden det er så mange om beinet, sier Liv. Med Line Kaupang og Anders Gjønnes, startet derfor Liv teatergruppen, Tre på rad og skapte sin egen arbeidsplass.

Gruppen har høstet gode kritiker og Liv er ofte å se på konserter i Vestfold. -Så lenge folk liker deg, vil de jobbe med deg igjen.

Livs tips: Husk at man konkurrerer ikke bare med de som driver profesjonelt, men også de som holder på med musikk på si. Derfor gå alltid inn for å gjøre den beste jobben. Alltid vær forberedt (øve, øve, øve), være positiv og samarbeidsvillig.

Besøk Livs hjemmeside her


Adrian Angelico, operasanger

Foto: Erik Berg

Adrian er en utdannet og prisbelønt operasanger. Han synger både i inn- og utland, på scenen og vi har sett han på TV ved flere anledninger, senest som dommer i “All Together Now” på TvNorge.

Hvordan jobbe frilans og få jobbene? -Lag rutiner og være forberedt, vær en folk kan stole på, sier Adrian. -Ha en mentor du kan stole på, en som gir ærlige tilbakemeldinger. En som ikke er redd for å pushe deg.

Med stemmen som oppdragsgiver er det ekstra viktig å ta godt vare på den. –Få nok søvn og ikke røyk.

Adrians tips: Fokuser på deg selv og din egen utvikling. Ikke tenk på hva de andre driver med, vit hva som er dine sterke sider og det som gjør deg unik. Knytt kontakter, vær høflig, disiplinert og alltid møt opp forberedt.

Besøk Adrians hjemmeside her


Tove Åsum Forwald, personlig trener og kursholder

Foto: Privat

Tove er utdannet fotograf og har jobbet for flere av Norges store motemagasiner. Etter å ha gått opp og ned i vekt i flere år, knakk hun endelig koden. Hun fant en metode som endret, ikke bare vekten, men hele livet.

Dette inspirerte henne til å lage et kurs, hennes livsstilsendring, kunne også bli andres. –Hvis du vil starte for deg selv må du være innstilt på at det kommer til å ta litt tid. Du må ha en klar idé på hva du skal gjøre og lage en plan, sier Tove. Hun utdannet seg igjen som personlig trener og kostholdsveileder (AFPT).

For Tove var det ingen tvil om å starte for seg selv. –Livet er for kort til å sitte i en jobb du ikke trives med. Så hvis det er noe du brenner for og har en god idé, så hopp i det.

Toves tips: Husk du sjelden angrer på det du har gjort, men heller det du aldri gjorde. Det er ikke mye som er så tilfredsstillende som å lykkes med noe du har skapt helt selv.

Besøk Toves hjemmeside her


Catrine Thorstensen, kunster

Foto: Anne Cathrine Berger

Catrine er utdannet kunstner og har stilt ut kunsten sin både i Norge og utlandet. Hun har gjort seg bemerket for sine animasjoner og tegninger det siste tiåret og har også vært med på Høstutstillingen.

Så hvordan utvikle seg som kunstner? Catrine anbefaler å se mye kunst på forskjellige gallerier og museer. Dette for å gi et innblikk i ulike kunstneriske strategier.

I tillegg til utdannelse er det ikke noe viktigere enn lidenskapen for kunsten. – Utdannelse har vært viktig for meg for å få kunnskap, trygghet og et nettverk, men det aller viktigste er initiativ og arbeidsglede.

Catrines tips: Mitt tips er å jobbe mye, husk det er arbeidet du lever av, ikke drømmen.

Besøk Catrines hjemmeside her


Caroline Omberg, EQ-nerd og foredragsholder

Foto: Privat

Caroline har alltid vært en gründer, med mange jern i ilden og gjort suksess som både filmprodusent, manusforfatter og artist i bandet Caroline & The Treats.

Etter livet som småbarnsmor tok livet en helomvending. – Da jeg fikk barn ble jeg besatt av hvordan barndommen former oss som mennesker og hvordan hjernen og følelseslivet til barna utvikler seg.

Dette ble altså starten på en ny utdannelse ved EQ Institute og pågående lærestudier.

Nå er Caroline foredragsholder og har holdt mange foredrag rundt om i landet, spesielt på skoler for unge mennesker. Hun har skrevet flere kurs som får svært gode tilbakemeldinger.

Carolines tips:Ikke prøv å gjøre alt sjæl!

Besøk Carolines hjemmeside her


Drømmer du om å starte noe eget?

Foto: Pixabay

Går du selv med en drøm du gjerne skulle kunnet leve av? Her ser du at muligheten faktisk er der. Det krever mye lidenskap, tålmodighet og hardt arbeid, men det er mulig.

Se etter kreative løsninger du kan leve av det du brenner for, det lønner seg å være tilpasningsdyktig og villig til å endre på det som ikke fungerer.

Planleggingen er første skritt mot målet og vi anbefaler at du fyller ut en prosjektplan. Usikker på hva det er og hvordan lage det? Du laste ned vår gratis prosjektplan her.


facebook wpacademy
Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like