Som blogger, online entreprenør eller offentlig person av et slag, er dette noe du må lære deg å håndtere først som sist. Å bli bedømt av andre kan være en smertefull opplevelse, men det vil like fullt skje. Ofte gang på gang.

Å bli bedømt er en av de få tingene som er garantert å vekke en sterk følelsesmessig reaksjon hos de fleste mennesker. Dette fordi det treffer identiteten våres hardt. Hvis folk oppfatter deg som noe som er stikk i strid med dine verdier, er det garantert å gjøre et følelsesmessig inntrykk på deg, og dessverre ikke av den gode sorten.

Andres bedømmelse av oss kan sende oss inn i smertefulle følelser som frustrasjon, sinne, hat, sårhet, usikkerhet, frykt og fortvilelse.

Andres bedømmelse av oss kan sende oss inn i smertefulle følelser som frustrasjon, sinne, hat, sårhet, usikkerhet, frykt og fortvilelse.

Samtidig så er det å bli bedømt av andre helt unngåelig. Særlig når man gjør seg selv tilgjengelig via en blogg eller annen online business. Det enkleste i verden for mennesker med behov for drama og det å holde andre nede, er å angripe på nett. Da er de anonyme og behøver ikke stå til ansvar for hva de skriver.

Men det er ikke alltid meninger og kommentarer som sårer kommer fra troll. Vi har alle opplevd å bli misforstått av både foreldre, kjærester, venner, kolleger og barna våres. Og det gjør kanskje enda mer vondt.

Dessverre kan du ikke styre hva andre tenker, føler og sier.

Vi lærer tidlig i livet at alle har sine egne meninger og oppfatninger, og vi kan ikke forhindre dem i å snakke om disse meningene og oppfatningene. Og noen ganger vil disse holdningene være det motsatte av våres.

Og noen ganger vil også disse motstridene oppfatningene gjøre at de som mener noe annet enn deg, mene at du tar feil.

Du kan ikke styre hva andre tenker, føler og sier.

Så hvordan håndterer vi å bli bedømt av andre?

Livet handler ikke om å unngå personer som er fordomsfulle.

For den harde sannheten er at … nesten alle ER fordomsfulle! Også du og jeg.

Og selv når vi velger å leve bevisst og å gjøre vårt beste for å være omsorgsfulle, kan egoet ta overhånd og sende oss rett inn i fordomsfella.

Så i stedet for å tenke at du skal unngå fordomsfulle mennesker, vil du få det langt bedre ved å akseptere at dette skjer fra tid til annen, og heller utstyre deg selv med kraftfulle persepktiver som gjør at du kan håndtere det på bevisst, rolig og distansert vis.

Det kan også være nyttig å tenke på alle gangene vi selv har gått i fordomsfella og urettmessig har tenkt mindre pene ting om andre som ikke fortjente det. Når man føler seg bedømt, er det lett å se den andre personen som slem.

Kort forklart er det litt for lett å dehumanisere folk vi får negative følelser overfor. Dette er en naturlig forsvarsmekanisme der følelsene umenneskeliggjør den andre parten for at vi selv skal føle oss bedre.

En vennlig påminnelse til oss selv er å huske at det alltid er to sider av en sak.


I stedet for å tenke at du skal unngå fordomsfulle mennesker, vil du få det langt bedre ved å akseptere at dette skjer fra tid til annen, og heller utstyre deg selv med kraftfulle persepktiver som gjør at du kan håndtere det på bevisst, rolig og distansert vis.

Tips til hvordan du kan håndtere å bli bedømt av andre

  • Det handler ikke om deg, det handler om dem.
  • Det betyr ikke noe hva de tenker, kun hva du tenker.
  • Du trenger ikke overbevise dem om noen ting.
  • Du trenger ikke at de vet sannheten, du trenger bare å minne deg selv om sannheten.
  • Du trenger ikke at de aksepterer deg eller situasjonen, du trenger bare selv å akseptere situasjonen og deg selv.
  • Du kan ikke stoppe dem fra å bedømme, så fokuser heller energien din på å distansere deg fra situasjonen.
  • Og – når du virkelig føler deg trigget av at noen bedømmer deg, så har vedkommende antagelig truffet en nerve. Denne følelsen avslører kanskje en usikker side hos deg som kan være nyttig å jobbe med, og kan i så måte være mulighet for vekst. Så en bedømmelse kan være en blessing in disguise.
Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like