Organisere -Nøkkelen når man går fra hobby til business

Forrige uke snakket vi om hvilken selskapsform du skal velge, hvis du tenker på å bli gründer. Nå tar vi for oss hvordan organisere din nye bedrift på best mulig måte. Vi vil 2019 skal høste inn gode resultater og tall, og her er noen tips som kan hjelpe deg.

1 Planlegg

Ingenting er viktigere enn god planlegging. Selvsagt kommer det uforutsette situasjoner, spesielt hvis du ikke har gjort dette før. Erfaring er ofte en dyr lærepenge. MEN! Hvis du er nøye og ikke stresser, tenk kvalitet og ikke kvantitet.

Sett opp en  realistisk fremdriftsplan. Hva skal gjøre når, hvordan, og ikke glem hvorfor. Hva er meningen bak hver handling? Vil det ha noe effekt? Vil det være gunstig på noen måte?

Før du i det hele tatt starter bedriften opp på alvor anbefaler vi at du har laget en forretningsplan først. Du må vite nok om markedet, hvor det lønner seg å selge, til hvem og pris. Margin skal alltid gå i pluss.

LES OGSÅ: Jeg vil starte for meg selv, men tør ikke ta sjansen

2 Ha en fast arbeidsplass

Uansett om du har et kontor ute, et hjemmekontor, eller må avse en liten krok i hjørnet, ha en fast arbeidsplass. En plass du kan tilpasse og organisere på best mulig måte. Rundt arbeidsplassen, så gjør det hyggelig, kreativt og behagelig.

Det er viktig at man sitter godt og trives i omgivelsene, ikke vær rundt mange distraksjoner. Studier viser også at man blir 15% mer produktiv hvis man har planter rundt arbeidsplassen, så liten plante kan være lurt å ha i nærheten.

3 Ha alle passord på ett sted

Det du vil merke når du skal starte bedrift (du trenger egentlig ikke bedrift for å ha merket det før) er alle logginn og passord du må huske. Det er et rent mareritt. Derfor kan vi anbefale denne siden, 1password,  som hjelper deg å huske passord (på en sikker måte selvsagt).

4 Bruk tiden fornuftig

Lag alltid prosjektplaner, med mål og delmål. Sett deadlines og vær flink til å holde de datoene du setter. Bruk kalender eller planlegger, enten det er på mobil, pc eller bok. Vi er gammeldagse og liker fysiske alternativer, i tillegg til digitale tjenester. Vi har brukt planleggingsverktøy som Monday, fungerer kjempebra som styringsdokument, spesielt hvis man jobber med andre.

Vi kan også anbefale Calendly, som hjelper deg med planlegging av møter. Uansett hvilke verktøy du velger å ta i bruk så er det viktig at du bruker tiden fornuftig.

organisere

5 Forhåndsplanlegg så mye som mulig

Jeg elsker å forhåndsplanlegge! Alt fra blogginnlegg (t.o.m. dette) til sosiale medier har jeg som regel skrevet noen uker i forveien. Hvorfor? Med så mange kanaler som blogger, facebooksider og diverse instagramkontoer er det fort å miste kontroll.

Derfor planlegger jeg minst 2 uker frem i tid. Hvis du alltid ligger noen uker foran vil det ikke være krise hvis du plutselig blir syk, eller har ferie, eller hverdagen hoper seg opp. Det er en fantastisk måte å få kontroll og ro på.

WordPress og Facebook gir deg mulighet til å forhåndsplanlegge, med instagram må du bruke eksterne sider/apper. Vi kan anbefale Hootsuite som gratis, men min personlige favoritt som jeg bruker selv er OnlyPult, men her må du betale litt.

LES OGSÅ: Starte blogg: få suksess fra første dag!

6 Økonomisk kontroll

Nå er mer og mer av det økonomiske papirløst, heldigvis. Likevel, det er fortsatt papirer som kvitteringer og utlegg som vil komme i tillegg. Ha alt samlet og ryddig i perm(er). Bruk apper som CamScanner til mobilen og fiken.no gjør det enkelt å holde alle kvitteringer og utlegg digitalt på siden deres.

Hvis du har ENK må du hvert kvartal på beregne forhåndsskatt, registrer deg inn i MVA-registeret hvis du er MVA-pliktig og har tjent over 50 000 kr. Det å starte fra dag en med god oversikt over økonomien vil gi deg kontroll som du vil være takknemlig for senere.

LES OGSÅ: Starte egen bedrift 5 tips for å komme i gang

Aldri utsett eller ignorer det økonomiske, her er det mange gründere som har gått konkurs pga dårlig jobb.

facebook wpacademy

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like