Å holde foredrag er en utfording, enten du har gjort det tusen ganger eller det er din første gang. For å fange publikums nysgjerrighet, er det viktig med et smell av en åpning. Her får du 7 tips som kan hjelpe deg godt på vei.

1. Fortell en fengslende historie


Fortell en fengslende historie

Fortell en historie som fengsler og engasjerer, og som rører ved folks følelser. Fortell historier folk kan kjenne seg igjen i. Klarer du å trykke på de rette knappene, har du publikum i din hule hånd.


2. Still et provoserende og retorisk spørsmål


Still et provoserende og retorisk spørsmål

Et gjennomtenkt, retorisk spørsmål som vekker publikums engasjement, og som får dem til å virkelig tenke, vil styrke foredragsholderens integritet og posisjon.


3. Kom med en sjokkerende statistikk eller overskrift


Kom med en sjokkerende statistikk eller overskrift

Statistikken eller overskriften må ha relevant og konkret betydning for foredraget ditt, som forfører publikum til å lytte og respondere positivt til hva du har å si.

4. Benytt et kraftfullt sitat

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.

– Albert Einstein

Sitater fra kjente og suksessfulle personer går ikke ut på dato. Å velge et kraftfullt sitat fra en person som har lykkes innen faget du holder foredrag om, kan virke motiverende og styrke publikums tro på egen mestringsevne.

5. Vis et gripende foto


Vis et gripende foto

Vi mennesker er visuelle vesener, og uttrykket “et bilde sier mer enn tusen ord” har mye sannhet i seg. Et virkningsfullt og sterkt bilde som vekker følelser (og er relatert til ditt tema), vil gjøre at budskapet huskes mye lettere.


6. Benytt rekvisitter eller et kreativt visuelt hjelpemiddel


Benytt rekvisitter eller et kreativt visuelt hjelpemiddel

Rekvisitter er et utmerket verktøy for å holde på publikums oppmerksomhet og engasjement. Det kan også styrke budskapet ditt.


7. Vis en kort video

Vis en kort video

I motsetning til en punktliste eller en slideserie, vil en video umiddelbart vekke følelser og dra publikum inn i historien din. Treffer det i tillegg folks følelser, vil budskapet nå publikum mye raskere.

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like