Dette er vår bloggserie, jobbguiden. Vi har tidligere skrevet om hvordan du skriver gode jobbsøknader og lager en oversiktlig CV. Denne gang tar vi for oss hva du burde gjøre og ikke gjøre under et jobbintervju.

Vi har begge jobbet med ansettelser og hatt personalansvar i ulike bedrifter, så vi vet hva man ser etter når man skal ha en ny ansatt og hvilke feil man burde unngå under et jobbintervju.

Foto: Pixabay

10 tips til ditt intervju

  1. Vær forberedt. Sett deg inn i stillingsbeskrivelsen og bedriften du søker på. Du trenger ikke å vite alt bedriften gjør, men en viss idé og forståelse for stedet er absolutt positivt. Det er også viktig å komme litt før intervjuet starter, aldri kom for sent til et intervju!
  2. Forutse spørsmål. Det er alltid greit å være forberedt på spørsmål om CV og din arbeidserfaring. Har du jobbet kort tid flere steder, hvorfor? Har du huller i CV-en? Hvorfor søker du på denne jobben? Hvorfor forlater du eventuelt nåværende arbeidsplass?
  3. Hva er dine negative /svake sider? Dette spørsmålet går flere og flere HELDIGVIS vekk fra, da man ofte ikke for ærlige svar. Det er likevel greit å være forberedt på at det kan komme. 
  4. Vær tydelig og selvsikker. Veldig viktig å snakke tydelig, ha konkrete svar, svar med selvtillit. Det er lov å skryte litt av seg selv på et intervju. Du må selge inn deg selv.
  5. Få en god start. Det er ikke mange minuttene man får på å danne et inntrykk, faktisk er det de 5 første minuttene som har mest betydning. Pass på å komme inn med masse energi, positivitet og takknemlig.
  6. Ta med utskrift av CV og attester. Gjerne kom forberedt, personlig har jeg med en mappe med utdannelsesbevis, attester og referanser fra tidligere arbeidsplasser som intervjuer kan bli i, hvis de ønsker.
  7. Ulovlig sprøsmål. Dessverre er det intervjuere som ikke er like profesjonelle, eller som har satt seg inn i likestilling -eller diskriminasjonsloven. Personlig har jeg selv erfart ulovlig spørsmål. Dette kan være iht religion, legning, om du planlegger å få barn etc. Hvis du får et slikt spørsmål kan det være greit å spørre hvordan det er relevant iht til søknaden?
  8. Fortell om deg selv. Du vil mest sannsynlig bli spurt om å fortelle litt om deg selv, hvem er du på fritiden. For mye privatliv er ikke relevant, men gjerne få inn ting som gir et positivt bilde av din karakter, dine styrker og erfaringer. 
  9. Kroppsspråk. Ingenting er dårligere førsteinntrykk enn en slapp hånd når du håndhilser. Ha et fast håndtrykk, sitt åpent med armene (lukket kroppsspråk er ikke bra), smil og ha øyekontakt med de i rommet. Du skal være våken og full av liv. Du skal bevise at du tilfører noe positivt til arbeidsplassen.
  10. Sterk avslutning. Avslutt gjerne intervjuet med å selge inn hvor mye du ønsker jobben og hvorfor de skal velge nettopp deg. Etterlat et godt inntrykk og avslutt sterkt.
Foto: Pixabay

Ikke gi opp

Dette er ingen garanti for å få jobben, det er mange faktorer som spiller inn. Det først man må tenke på er om søker har nok kompetanse eller erfaring til jobben. Neste ting man ser etter er hva slags inntrykk man fikk, kan man se for seg personen i arbeidsmiljøet. 

Kjemi er viktig og dessverre spiller det også inn, da man skal jobbe tett med denne personen i forhåpentligvis flere år.

Det viktigste er å ikke ta avslag personlig, hvis de ikke mente du var riktig for jobben var du kanskje ikke det? Ta alle intervjuer som øvelse og tenk positivt. Jobben du ønsker vil komme til slutt.


facebook wpacademy
Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like