Tusen takk for alle spørsmål vi mottok på Facebook, Instagram og på mail. Vi har svart etter beste evne og kommer definitivt til å holde flere spørsmålsrunder fremover. Flere av spørsmålene er litt like, men vi lovet å svare på alle, så det gjorde vi.

Spørsmål: Hvordan starter jeg eget firma?

For å starte et firma må du gå via Brønnøysundregistrene, her står det mye informasjon om hvilke selskapsformer du kan velge og hvordan. Se mer på brreg.no

Spørsmål: Burde jeg velge enkeltmannsforetak eller AS?

Kommer helt an på, ENK betyr du er personlig ansvarlig og det er ikke like mange krav. Dessverre må man betale skatt hvert kvartal på forhånd. AS koster kr. 30 000 å opprette og har flere formelle krav, men du står ikke personlig ansvarlig om en konkurs skulle oppstå.

Spørsmål:Hvordan jeg få mange følgere på instagram?

Her er det mange faktorer som spiller inn, det kan være tema (mat, kjæledyr, mote, trening), kvalitet på bilder, ha en fin feed, være aktiv (også på stories). I tillegg er det lurt å bygge opp et nettverk, finn liknende kontoer du selv kan følge og kommenter og lik andres bilder. Det er en god måte å bli raskere oppdaget og synlig for andre på instagram (dette gjelder egentlig på alle sosiale medier).

Spørsmål:Kan man tjene masse penger på blogg?

Noen tjener masse på bloggen, de fleste tjener ikke masse penger. Du kan tjene penger på reklame, men med mindre du har mange besøkende er det ikke lett. Det kommer et innlegg innen noen uker om hvordan tjene penger på blogg!

Spørsmål: Hvordan blogger jeg bedre?

Skriv fra hjertet. Finn ut hva du er lidenskapelig opptatt av. Er det trening? Hest? Mote? Skriv om det du kan og elsker. Skriv med din stemme, ikke prøv å høres ut som en annen, folk liker personlige tekster. Tenk også ober om du gir noe av verdi til leserne dine. Deler du tips, råd eller inspirasjon som virkelig er av verdi, er du godt på vei.

Spørsmål: Må jeg velge wordpress?

Nei, absolutt ikke. Det finnes mange bloggplattformer du kan benytte. Åesaken til at vi anbefaler WordPress, (og da spesielt at du laster ned fra WordPress.org til ditt domenet) er fordi du kan styre bloggen 100% selv. Du kan styre design, inntekt og alt på egenhånd ved å gjøre dette. Derfor er det så mange bloggere som velger å gjøre dette.

Spørsmål: Lyst til å starte en blogg men vil ikke få stygge kommentarer. Hva syns dere jeg burde gjøre?

Vi har skrevet et innlegg om nettroll, og det kommer et nytt et om ikke så lang tid. Det er skummelt med nettroll, det viktigste er å ikke dele for mye privat. Pass på at alt som legges ut kan “brukes mot deg”. Start forsiktig og prøv deg frem litt etter litt. Blokker og slett stygge kommentarer. Ikke bruk mer tid på det, og fokuser på de som liker deg.

Spørsmål: Jeg er 14 år hva burde jeg skrive om på bloggen min?

Skriv om det du brenner for, er det livet som 14-åring? Fritidsaktivitet? Hobby? Som nevnt i svar over her, pass på at du ikke deler for mye privat. Personlig er bra, privat og sensitiv informasjon burde ikke være på nett. Snakk også med noen voksne, gjerne foreldre og be de om hjelp.

Spørsmål: Hvordan starter jeg for meg selv?

Planlegg! Test ut om det du kommer med er noe du kan tjene på. Gjør markedsundersøkelser, stol p magefølelsen og start forberedelsene. Vi kommer med et eget kurs neste år som vil ta for seg hvordan man går fra hobby til business. I likhet med WordPress-kursene våre vil en være gratis og en betaling. Her kommer vi med mange tips og triks.

Spørsmål:Hvorfor kan man ikke bare opprette en blogg på wordpress.com?

Det kan du gjøre, men det er på lik linje med andre bloggplattformer som blogger etc. Du vil ikke ha 100% kontroll over siden din. Du kan ikke redigere like mye på design, så derfor anbefaler vi at dere laster ned (gratis) fra WordPress.org.

Spørsmål: Kan man leve av å lage hjemmesider for andre? Er det marked for det?

Ja! Webdesign er ikke dødt. Folk trenger hjemmesider, og det er ikke alle som har tid eller lyst til å lære å lage egne. Da kontakter de en webdesigner. Det er mange om benet, så vi anbefaler at du i tillegg til webdesign setter deg inn i SEO for å optimalisere din egen side (som er din salsgkanal). Du vil at kundene skal velge deg.

Spørsmål: Hvilke utvidelser til WP er de beste?

Her er det virkelig mange å velge mellom, en av våre favoritter er Yoast. En utvidelse som hjelper deg med SEO (søkemotoroptimalisering), den har gjort at vi ranker høyere på søk i Google og får mange flere besøkende inn på siden. Så Yoast kunne vi ikke klart oss uten lengere.

Spørsmål: Anbefaler dere premium teamer eller gratis temaer til WordPress? Er det verdt å kjøpe, eller kan man like greit bare bruke gratis?

Det er mange flotte temaer som er gratis. Gratisversjonene er ofte enklere å redigere på også, da betalingsversjonene må ofte “settes sammen” av kjøper. Noen ganger er vår bakgrunn som webdesignere en stor fordel her. Andre er veldig enkle. Personlig kjøper vi ofte temaer da designet ofte er penere.

Spørsmål: Er det vanskelig å lage sitt eget tema?

Ja. Du må kunne koding. Det er egne kurs som viser hvordan du kan lage et tema, men hvis du ikke er teknisk eller interessert i å lære koder, anbefaler vi at du heller kjøper andres temaer.

Spørsmål: Kommer dere til å skrive mer om Instagram? En innføring for nybegynnere kanskje?

Det vil komme innlegg om instagram innen kort tid. Vi har lært masse de siste årene som vi vil gjerne dele med dere. Så vi har mange tips og triks som skal deles.

Spørsmål:Dere har veldig fine bilder både på bloggen og på Instagram. Tar dere bilder selv?

Nei, de aller fleste bildene er fra gratis “Stock photos”-sider som Pixabay, Pexels etc. Vi ønsker å ha høy bildekvalitet og ha mange bilder i samme stil. Derfor er dette en perfekt løsning for oss.

 

Igjen tusen takk for alle spørsmål! Husk at dere alltid kan spørre oss på Facebooksiden vår.

facebook wpacademy

 

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like