SSL står for Secure Sockets Layer og betyr at dataene som sendes mellom en brukermaskin (deg) og tjenermaskin (server/nettsted) er kryptert. Dette er spesielt viktig om du driver for eksempel nettbutikk, eller om nettsiden din skal innhente annen sensitiv data.

Sikkerhet er en detalj som mange ofte ikke prioriterer høyt nok. Les gjerne flere artikler om sikkerhet og backup her.

Et SSL-sertifikat gjør at siden din får en https-adresse i stedet for http. S’en står for secure, og avhengig av hvilken nettelser du benytter vil du gjenkjenne en sikker side med en grønn hengelås foran adressen (se foran vår adresse).

Har du valgt one.com som host for din nettside, følger det automatisk med et SSL-sertifikat. SSL er aktivert som standard for alle domener som hostes med One.com. Det betyr at du alltid kan gå sikkert inn på nettsiden din med HTTPS.

Merk! Har du valgt en annen host for ditt domene er det mulig SSL ikke er inkludert. Sjekk med din host før du eventuelt går til innkjøp av et SSL-sertifikat.

Imidlertid må tjenesten aktiveres, og det har en av WordPress sine utvidelser sørget for å gjøre enkelt for deg. Du benytter utvidelsen som heter Really simple SSL, og du kan som vanlig bare gå via kontrollpanelet i WordPress og søke derfra, og deretter installere og aktivere.

  1.  Gå til kontrollpanelet ditt i WordPress.
  2. Gå til Utvidelser, og søk deretter etter Really simple SSL.
  3. Velg installer og aktiver.
  4. Følgende melding vil da vises:
ssl

5. Klikk på “aktiver SSL” (den blå knappen).
6. Om du nå får en feilmelding som sier noe om https, fortvil ikke. Bare velg “reload over https” så vil alt være i orden.

Gratulerer, du har nå en trygg nettside!


Ofte stilte spørsmål om SSL og HTTPS

HTTPS virker ikke på nettsiden min, hva er feil?
Etter aktivering kan det ta litt tid før sertifikatet fungerer. Dersom det har gått mer enn 24 timer siden du startet å bruke one.com sine navneservere kan det hende at det er noe annet som er feil. Vennligst kontakt One.com sin support.

Hvilken type SSL-sertifikat får jeg gjennom One.com?
Du får et “Wildcard SLL certificate” fra Let’s encrypt. Fordelen med denne sertifikattypen er at det kan brukes med flere underdomener av et domene og at det er enkelt å implementere.

Kan jeg bruke andre SSL-sertifikater, som EV eller OV, med One.com?
Nei, du kan kun bruke SSL-sertifikatet som One.com utsteder til deg. Det kan hende One.com vil legge til andre alternativer i fremtiden, men for øyeblikket tilbyr One.com kun wildcard-versjonen.

Kan jeg deaktivere SSL på mitt domene?
Nei, det er ikke mulig. Så lenge du bruker One.com sine navneservere vil SSL være aktivert. Dersom du absolutt ikke vil bruke HTTPS, kan du omdirigere all trafikk til HTTP. Men dette er ikke å anbefale.

Vil bruk av HTTPS føre til at nettsiden min lastes opp saktere?
Nei, ikke nå lenger. Tidligere var dette tilfelle, spesielt for mobilsider, men med den gjeldende teknologien er dette ikke lenger et problem.

Hvorfor mangler bilder og formatering når jeg bruker HTTPS på WordPress-siden min?Det er fordi nettsiden din har blandet innhold. Bildelinkene bruker sannsynligvis HTTP. Fordi disse ikke er sikre, lastes innholdet ikke opp. Du kan ordne dette ved å innstallere Really Simple SSL utvidelsen.

Kilde: One.comSpread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like