Skummelt å bli gründer? Hva hvis man fikk betalt for å følge drømmen?

BI skrev for ikke lenge siden en spennende artikkel om dette med å kunne gi gründere enn fødselspermisjon.

For i likhet med når man får et barn, så krever også en ny, oppstartet virksomhet mye oppmerksomhet, dedikasjon og tid. 

Vi trenger tid til å bli kjente med bedriften. Så hvordan ville det ikke vært hvis vi kunne få en gründer-permisjon?

Vi trenger flere bedrifter, det sitter mange der ute med fantastiske, nyskapende ideer, med ressurser og kompetanse til å dekke mange av våre behov. Men de fleste av oss er satt i en fulltidsjobb vi ikke har råd til å miste.

Det å få fast stilling gir deg en stor sikkerhet i Norge, det er mye konkurranse om faste stillinger, og du får mange goder i din faste jobb. Goder du må vinke ha det bra til når du starter for deg selv.

Ikke rart så mange vegrer seg for å satse på noe eget når du har så mange grunner for å bli der du er.

Så drømmen om å skape en egen arbeidsplass blir derfor ofte lagt på hylla, eller nedprioritert for en sikker inntekt. Og det som en gang kunne ha blitt noe stort, blir aldri noe mer enn en drøm.

gründer

Viktigheten med å feile

I land som USA er det lov til å feile, du blir sett på som vellykket hvis du har feilet igjen og igjen, for så å komme til topps. Dette begrepet kalles a heroes Journey, og er et kjent salgstriks.

I Norge, og nå skal jeg være litt dristig å henvise til jantekortet, så er det uglesett å feile. Da er du mislykket og dømt til evig hån. Se bare hvordan tabloidavisene fråtser i andres nedgangsperioder?

Viktigheten med å feile er lærdommen og kunnskapen du besitter i ettertid. For det er her man lærer mest, du vet hva som ikke fungerer. Du vet at selv om alt skulle gå nedenom og hjem, så går livet videre. Du har muligheten til å ta situasjonen på en annen måte. Prøve igjen, og igjen. 

Det å feile gjør bedriften din og deg som gründer sterkere. Richard Branson bak selskapet Virgin har testet ut mange produkter (og vi snakker om mange), noen har vært populære og blitt stor suksess, andre ikke, som for eksempel Virgin Cola som feilet stort.

Det handler om å stole på seg selv og de gode ideene, og ikke gi opp. Fungerer ikke en idé på denne måten, tester vi en annen metode og prøver å satse på nytt. 

BI foreslår 3 modeller 

Det er 3 modeller BI foreslår kan være en god løsning for gründer-permisjon. 

  1. Ansatte som ønsker å starte en ny virksomhet, får utbetalt permisjon i inntil 2 år. Du vil også ha mulighet til å gå tilbake til samme jobb i permisjonstiden.
  2. Som gründer får du utbetalt permisjon i to år, samtidig vil du kunne få oppstartslån og annen støtte fra organisasjoner som bl.a. Innovasjon Norge.
  3. Gründere vil få utbetalt permisjon på lik linje med fødselspermisjon og rett til å beholde jobb i to år.
grunder

Må jeg si opp jobben for å lykkes?

Nei! Absolutt ikke, men det er ingen tvil om at det vil kreve mye av deg. Fulltidsjobb og deltids business på siden er ikke lett.

Alt handler også om ambisjonsnivået, noen ønsker kanskje å bare ha det som en hobby, andre ønsker å tjene store penger.

For de som ønsker å ha dette som sin nye fulltidsjobb så hadde muligheten for en gründer-permisjon vært en perfekt løsning, og noe undertegnede selv hadde hatt stor glede av.

Så kanskje vi en vakker dag vil ha mulighet for en gründer-permisjon? 

facebook wpacademy
Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like