Nybegynnerfeil i WordPress – med så mange funksjoner å holde orden på er det ikke rart vi gjør dem. Her er 3 vanlige feil både nybegynnere og mer erfarne gjør.

1. Nybegynnerfeil i WordPress: Du sletter ikke ekstra temaer

Å velge riktig tema til siden din kan føles overveldende. Du prøver det ene etter det andre. Du installerer dem, og glemmer dem.

Gjør deg selv en tjeneste. Når du har bestemt deg for hvilket tema du skal bruke, slett alle de andre du har testet.

Hvorfor du bør slette ekstra temaer:

 • Hvis du beholder dem, vil du stadig få beskjed om oppdateringer. Ved å slette dem slipper du unødig mange oppdateringsvarlser.
 • Hver gang du installerer et tema, oppretter du en subdirectory i wp-content/themes-mappen fylt med temafiler – filer du ikke trenger å bruke plass på.
 • Hver gang du kjører en bakcup av siden din så tar du også backup av alle ekstra temafiler – filer du aldri vil ha behov for å gjenopprette.

Hva du trenger å vite om å slette ekstra WordPress-temaer:

 • Gå til Appearance -> Themes evt Utseende > Temaer
 • Her finner du miniatyrbilder av alle temaer du har installert. Det første er det aktive, altså det du har valgt, og det er kun dette du skal beholde.
 • Vær sikker på at hvis det aktive temaet ditt er et child theme, at du ikke sletter foreldretemaet (eksempelvis Genesis).
 • Vi anbefaler likevel at du beholder minst ett ekstra tema som en sikkerhet, for eksempel WordPress sitt eget gjeldende tema (TwentySeventeen e.l.).
 • Resten kan du slette. Klikk på miniatyrbildet, og et større bilde vil poppe opp. Her får du et slettevalg. Klikk på delete, og du får spørsmål om du er helt sikker. Det er du, så klikk ok.

2.
Nybegynnerfeil i WordPress: Du verken deaktiverer eller sletter utvidelser du ikke bruker

Akkurat som med teamer, hvis du har utvidelser du ikke bruker, kvitt deg med dem. Fjern dem og begrens omfanget av oppdateringsvarsler du mottar.

Det er lett å la seg rive med når det gjelder utvalget av spennende utvidelser, og ofte installerer vi en haug som vi tester, for deretter å velge noen andre. Det kan fort bli uoversiktlig.

Utvidelser du ikke trenger er en unødvendig belastning på serveren og kan i verste fall sinke eller kræsje siden din. Du trenger ikke tre forskjellige slideshows eller fire forskjellige kontaktskjemaer.

Gå gjennom utvidelsene dine og vurder hvilke du skal beholde.

 • Gå til Plugins > Installed Plugins evt Utvidelser > Installerte utvidelser og deaktiver alle du ikke tror du trenger. Utvidelser må deaktiveres før de kan slettes.
 • Gå deretter gjennom siden din for å dobbeltsjekke at du ikke har deaktivert en utvidelse du faktisk bruker (det kan nemlig fort skje om du har mange av dem).
 • Når du er sikker på at alt er som det skal, slett overflødige utvidelser.

3.
Nybegynnerfeil i WordPress: Du fjerner ikke ubrukte bilder fra mediebiblioteket

Dette er ikke bare en nybegynnertabbe … vi gjør det alle sammen! Vi laster opp et bilde som kanskje ikke var helt det vi ønsket, også laster vi bare opp et nytt uten å slette det første. Ta deg tid til å slette det første bildet. Du vil ellers fort miste oversikten, samt at du benytter webhotellet ditt som lagringsplass for mediefiler du ikke bruker. Selv om det skal litt til før du sprenger serverkapasiteten, er det tullete å fylle opp serverplassen med filer du ikke bruker.

Og – greit å vite – om du benytter samme bilde flere steder behøver du ikke laste det opp på nytt hver gang.

Vil du lære WordPress fra scratch? Meld deg på vårt gratis grunnkurs her! Du får automatisk tilgang til hele kurset.

nybegynnerfeil i wordpress

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like