Oppdatering i WordPress kan til tider skape noen uønskede endringer på kontrollpanelet. Grunnen til at dette skjer kan være noen utvidelser som skaper krøll med den nye oppdateringen.

Dette betyr ikke at løsningen er å aldri oppdatere, eller ikke bruke utvidelser. Det er dessverre ikke et bedre alternativ.

Det kan være flere grunner til at det kan oppstå tekniske utfordringer etter en oppdatering i WordPress, de mest normale grunnene for at noe mangler eller blir feil på kontrollpanelet ditt kan bl.a. være:


1. Det er en feil på en av utvidelsene

Prøv å tenke tilbake når problemet oppstod, kanskje du husker hvilken utvidelse det var?

Hvis du ikke vet eller er usikker, kan du teste ved å deaktivere én etter én. Kanskje ikke det morsomste hvis du som meg, har mange utvidelser på siden…

Det er også lurt å sjekke om utvidelsen du laster ned eller de du bruker er kompatibel med den siste versjonen av WordPress.

Feil utvidelse kan påvirke mange ting på siden og kontrollpanelet ditt, bl.a. kan det fjerne elementer du bruker når du skal skrive innlegg eller sider. Det er derfor viktig å være nøye på dette med utvidelser.

Tips: Vi anbefaler at du deaktiverer alle dine utvidelser før du tar en oppdatering i WordPress.


2. Jeg får ikke logget inn

Første gangen dette skjedde ble jeg lettere hysterisk og ringte en webmaster jeg kjente. Det var mye dialog frem og tilbake, men den som fant løsningen for meg var Google.

Heldigvis var det  ikke så komplisert eller langvarig som vi begge hadde fryktet. Det skal også nevnes at jeg på daværende tidspunkt ikke hadde backup av bloggen.

Advarsel nå blir det litt teknisk: Hvis du ikke får logget inn på kontrollpanelet, må du inn på webhotellet ditt for å finne filområdene dine. På One.com legger det seg i “File Manager”. Deretter må laste ned innholdet fra WordPress.org hvis du ikke allerede har det liggende inne fra tidligere.

Den kommer nedlastet som en zip-fil og må åpnes. Ta deretter wp-config-sample.php og sjekk om du får lagt inn alt som du skal, brukernavn og passord etc.

Tips: Vi anbefaler at du skrur av automatisk oppdatering, og heller gjør oppdatering i WordPress manuelt.

Når dette er ok, kan du endre navn til wp-config.php og erstatter den som allerede ligger i “File Manager” på webhotellet. Det skal nå være mulig å logge deg inn på kontrollpanelet som vanlig.

I enkelte tilfeller har det fungert å bare kopiere wp-config.php og lime den rett inn i mappen på webhotellet.

oppdatering i wordpress
Dette kan variere fra webhotell til webhotell, men du ønsker å finne mappen der filene til WordPress ligger.
Når du er inne på mappen scroll nedover til du finner wp-config.php-mappen

3. CSS/Editor blir plutselig borte

En av de store forskjellene på WordPress sin egen bloggplattform og WordPress.org er at man kan redigere og endre på utseende til nettsiden.

Alt av design, farger, skriftstørrelser, oppsett etc ligger i CSS-en. Noen themes gjør det mulig å endre på design uten å måtte gå i kodene, men du har alltid visse begrensninger.

Her står det feil da det står “True”

For de som ikke liker koder eller synes det er morsomt er ikke dette noe som vil ha innvirkning på siden din. Men for deg som vil ha CSS-mulighetene tilbake så gjør du dette: Gå inn på “File Manager”, scroll ned til du finner wp-config.php.

Her er det endret riktig til “False”

Gå inn på denne. Helt øverst i linje 5 ser vi at det står “True” for ikke tillatt redigering. Ved å bare endre det til å skrive “False” så vil Editor og CSS-en komme tilbake på kontrollpanelet.


Dette er ikke den morsomste siden av WordPress, men etter en stund som bruker vil du oppleve oppdatering i WordPress. Det er greit å være forberedt å vite hva man skal gjøre, både før problemene oppstår, og etter.

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like