Du kjenner deg kanskje igjen. Du startet en blogg, du var ivrig og inspirert, du blogget hver uke, men så poff … stoppet det opp. Du mistet inspirasjon og forlot bloggen din. Du sluttet kanskje å blogge en uke fordi andre ting skjedde. Dermed ble det heller ikke prioritet uken etter fordi du hadde et annet prosjekt på gang. Den tredje uken hadde du nærmest glemt at du hadde en blogg. Slapp av, dette skjer alle. Samtidig er det én ting som skiller den proffe bloggeren fra amatøren: den gode rutinen. Men la oss først se på hvorfor dette skjer.
mistet inspirasjon

For mange baller i luften

Det gjennomgående tema når det gjelder de som har mistet inspirasjon og forlater bloggen sin, for så å ta opp tråden igjen senere, er de som har mange ting på gang. Kanskje er bloggen bare hobbybasert og drives på fritiden? Kanskje er bloggen du forlot bare en av mange blogger? Kanskje er du freelanser som legger bloggen på is hver gang du får et stort oppdrag (og hipp hurra for det)? Eller kanskje du rett og slett mistet motivasjonen fordi du ikke hadde nok lesere og mistet troen på at du kunne bli stor?
mistet inspirasjon

Ta opp tråden igjen

Årsakene kan være mange, men det er fullt mulig å komme på rett spor igjen. Om du ønsker, så klart. Som nevnt tidligere: det som skiller amatøren fra den proffe er den gode rutinen. En proff blogger skriver enten hun har lyst eller ikke. Alle magasiner planlegger hva de skal skrive god tid i forveien, det samme gjelder profesjonelle bloggere. For dem er dette en jobb, så de skipper ikke en dag (eller uke) med blogging fordi de mistet inspirasjon eller ting kom i veien. Hvis du virkelig ønsker å få det til, så finner du tid – uansett. Her er noen gode tips som får deg i gang igjen.
mistet inspirasjon

#1. Finn dine 10 mest leste bloggposter

Om du bruker Google Analytics eller et annet statistikkprogram (noe vi anbefaler) så er det en enkel sak å finne frem til dine mest leste blogginnlegg. Å finne ut hva leserne dine liker best, kan være en fin måte å kickstarte inspirasjonen på. Når du vet hva ditt publikum liker å lese om, er det lettere å skape innhold som treffer bedre.
mistet inspirasjon

#2. Lag en innholdskalender

Lag en publiseringskalender. Alle store magasiner gjør det, store bloggere gjør det, og det vil lønne seg for deg å gjøre det. Dette betyr at du aldri behøver å tenke over hva du skal skrive og når du skal sette av tid til det.
Tips! Vær realistisk. Om du har forlatt bloggen din for en lengre periode på kanskje 3 – 4 måneder, er det ikke realistisk at du over natten skal blogge to ganger om dagen.
mistet inspirasjon

#3. Begynn å skrive

Det høres ut som et opplagt råd, men en skrivesperre rammer alle fra tid til annen. Når du har planlagt hva du skal skrive om, og lagt det inn i kalenderen, er det på tide å sette i gang. Igjen, det høres opplagt ut, men det er ofte her mange bloggere faller av. Du behøver ikke skrive noe som er banebrytende til å begynne med, bare skriv noe slik at du kommer tilbake i rytmen.
mistet inspirasjon

#4. Fjern distraksjoner

Ofte når man har kommet litt ut av det og mistet inspirasjon, kan det å rydde omgivelsene hjelpe på fokus og konsentrasjon. Et ryddig kontor/skriveplass kan gi deg en sterkere følelse av å gå på jobb, og det kan gjøre deg mer effektiv.
mistet inspirasjon

#5. Promoter innholdet ditt

Ofte kan følelsen av at man blogger ut i det tomme intet virke demotiverende. Mange har mistet inspirasjon på grunn av dette. Vi ønsker jo at det vi legger tid og arbeid i skal bli lest. Men alle bloggere har startet et sted, de færreste starter med et brak. Les også: Starte blogg som er suksess fra første dag! For å gjøre innholdet ditt tilgjengelig for potensielle lesere er det flere grep du kan ta. Foruten å søkemotoroptimalisere innleggene dine kan det være greit å dele i sosiale medier. Hvor oppholder dine lesere seg? Blogger du om noe kreativt så er de kanskje på Pinterest, blogger du om foto kan de være på Instagram, men i det store og hele er (fortsatt) de fleste på Facebook. Finn grupper på Facebook relatert til dine temaer. Spesielt innefor det kreative flommer det over av grupper med mange medlemmer (kunst, foto, mat, strikking, interiør, DIY etc.). Husk bare å få med deg gruppereglene slik at du ikke blir utestengt.
mistet inspirasjon

Flere tips om du har mistet inspirasjon til å blogge

Sliter du med å finne temaer å blogge om kan denne artikkelen hjelpe på inspirasjonen. Sjekker du bloggposten din grundig før du klikker på publiseringsknappen? Her er en sjekkliste for å se om den faktisk er klar for å møte leserne.

Lykke til!

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like