Bruk kroppspråket for å fremstå selvsikker og trygg – 4 vitenskapelig beviste metoder

Enten du leder et forretningsmøte, leter etter kjærligheten eller deltar på en fest, så er selvtillit nøkkelen til suksess.

Dette er noe vi alle vet, men likevel – kanskje særlig kvinner – sliter mange med å oppnå dette.

Heldigvis har forskere funnet ut at du kan påvirke ikke bare ditt eget selvbilde, men også andres oppfatning av deg, ved å endre ditt eget kroppsspråk.

Vanessa Van Edwards, forfatter og forsker på menneskelig adferd, har de siste 10 årene studert den skjulte dynamikken mellom mennesker.

Her er 4 strategier for å føle og se mer selvsikker ut:

1. Stå i en superheltpositur

Hvor mye plass du opptar har betydelig påvirkning for hvor sikker du føler deg og fremstår. Forskere ved Emory University studerte både seende og blinde atleter fra 30 land og oppdaget at når folk føler seg stolte, vil de instinktivt utvide kroppsspråket sitt ved å spre armer og ben i en “vinnerposisjon”, eller en superheltpositur om sant skal sies (t.v.).

Du kan oppnå samme effekten ved å adoptere en lignende positur som kalles the launch stance. I the launch stance, står du med bena i skulderbredde, ryggen lang og strak, og armene enten på siden av kroppen, på hoftene, eller foran kroppen klar for å håndhilse. Denne posituren utstråler trygghet fordi den etterligner stolthet samtidig som den signaliserer at du er sosial og tilnærmelig. Nå kan det sikkert diskuteres hvor tilnærmelig Beyonce (t.h.) fremstår med sin Gudinnekarisma, men at hun ser trygg og selvsikker ut er hevet over enhver tvil.

2. Slutt å bruke mobilen som sikkerhetsnett

Vi har alle gjort det. Du blir nervøs under en sosial begivenhet, og fisker frem mobilen for å se opptatt ut. Slik kan du unngå å måtte snakke med nye mennesker. Selv om dette til en viss grad hjelper deg med sosial angst, så vil det får deg til å se usikker og utilnærmlig ut.

Når vi sjekker mobilen, vil de fleste lene seg fremover, lutrygget og med armene innover mot kroppen, som dette:

Denne posituren får deg til å se svak ut fordi den etterligner det universelle kroppsspråket for nederlag. Forskere har funnet ut at mennesker som føler seg slått, automatisk lener seg fremover og krymper sammen for å fremstå mindre.

I stedet for å ty til mobilen, forsøk heller å finne noen andre som også står alene og ta kontakt.

3. Smil med måte

I motsetning til hva vi har lært, så blir smiling faktisk ansett som et tegn på underdanighet – ikke at du er sosial. Underdanige personer har en tendens til å smile mer til alfaer for å vise at de er medgjørlige og ikke truende overfor deres makt. Alfaer derimot (tenk Clint Eastwood) smiler mye mindre fordi deres makt er nok til å sette folk på plass. Kvinner spesielt bør unngå overdreven smiling. Ikke så å forstå at du skal gå rundt og se sur ut, men konstant smiling kan føre til at du ikke fremstår like seriøs som du ellers ville blitt oppfattet.

Som en generell regel, begrens smiling til hilsing og øyeblikkene når du er genuint glad. Dette gjelder selvsagt kun i arbeidslivet, ikke ellers.

4. Lytt til folk med hele kroppen

I følge ekspert på kroppspråk, Joe Navarro, så benytter folk som er trygge på seg selv hele kroppen når de lytter til andre. De har en tendens til å lene seg lett fremover mot personen de lytter til, og det får deg til å fremstå fokusert og karismatisk. Det er også et tegn på at respekt overfor den andre ved å vise at du lytter aktivt.

Alle foto: pexels.com

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like