Å ha hjemmekontor kan – i motsetning til hva mange tror – være utrolig stressfylt. Å ikke ha en ekstern sjef som stiller krav og setter deadlines krever enormt med selvdisiplin, og hverdagen på hjemmekontoret kan derfor raskt bli det helt motsatte av hva du drømte om – nemlig svært stressfylt. Her er våre tips til hvordan skape et avslappende hjemmekontor med essensielle oljer.

Zen og minimalisme

For enkelte kan også det å skape minimalistiske omgivelser gi utslag. Et Zen-inspirert interiør gir deg fokus. For mange “koselige” elementer på hjemmekontoret kan fort ta fokus vekk fra det som er viktig. La hjemmekontoret være fritt for nesten alt annet enn det du faktisk har bruk for, og bruk heller stue og kjøkken som pause- og koserom.

Mange har også funnet stor glede og nytte i de magiske ryddetipsene til ryddeguruen Marie Kondo (vi anbefaler henne!).

Avslappende hjemmekontor

Avslappende hjemmekontor med essensielle oljer

Å benytte essensielle oljer for et avslappende hjemmekontor kan kanskje virke litt alternativt for enkelte, men vi vil likevel anbefale det, fordi vi bruker dem selv. Det første du må gjøre, er å gå til anskaffelse av en såkalt aroma diffuser (se bildet over).

Disse fungerer ved at du fyller dem med kald vann og noen få dråper olje, så lager den kald vanndamp som sprer både duft og fukt. Ved å benytte de rette oljene kan du skape enten avslappende eller oppkvikkende atmosfære, eller styrke fokuset ditt og gi klarhet. Du kan også kombinere forskjellige oljer for maksimal effekt.

Husk at hvorvidt du liker duften eller ikke også er viktig. Det hjelper ikke at en olje skal ha avslappende effekt hvis du ikke kan utstå duften. Mange klarer ikke duften av rose, og da hjelper det naturlig nok ikke at den er både oppløftende og beroligende. Snus deg frem til dufter du liker, og les deg opp på hva slags effekt de har. Noen er også mer sensitive enn andre.

Vi anbefaler følgende oljer:

  • Clary Sage er vår favoritt. Duftmessig minner den om en veldig frisk lavendel, og den gir klarhet og ro på samme tid
  • Lavendel gir en avslappende og stressfri atmosfære
  • Rose skaper en avslappende men samtidig lett og oppløftende atmosfære
  • Bergamot for ro, og mot mild angst
  • Sitron virker forfriskende samtidig som den er mild
  • Ylang Ylang løser opp sinne og frustrasjon
  • Kanel støtter lidenskapen du allerede har for det du driver med
  • Rosmarin (Rosemary) er den ultimate oljen for umiddelbar klarhet – den gir klart fokus og fjerner hjernetåke. Den er også perfekt å blande med sitrusoljer og andre oppløftende oljer som  peppermynte, eucalyptus, lavendel og clary sage

Under ser dere hvordan den fungerer i praksis (videoen har også beroligende musikk, sett på lyd 🙂 ). Denne skifter også lys med jevne mellomrom (vises ikke på denne korte snutten), men du kan velge mellom mange forskjellige typer aroma diffusere. Ebay is the place to go!

Oversikt over essensielle oljer og virkninger

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like