Er jeg for gammel? Det er det mange som spør seg om når de vurderer å bli sin egen sjef. Men hva er egentlig for gammelt?

Det er så utrolig lett å la seg påvirke av aldersfokuset vi har i Den vestlige kulturen. Har man ikke fått gjort det man ønsket i tyveårene, ja så er det liksom for sent! Hvor mange ganger har vi ikke hørt oss selv og andre si “det er jeg for gammel til”?

er jeg for gammel

Det er aldri for sent å jakte den store drømmen eller idéen. Foto: Bigstock

Er jeg for gammel?

Naturlig nok vil det være noe du er for gammel til – det kan godt hende du som 60-åring må legge ballettdrømmen på hylla. Men selv om enkelte yrker har en øvre aldersgrense, så du er aldri for gammel til å følge drømmen din! Du må kanskje tilnærme deg drømmen på en annen måte en det du først hadde tenkt deg, men det finnes alltid råd. 

Det å starte egen bedrift kan være skummelt, og med alderen blir vi flinkere til å tenke konsekvenser. Men dette kan være som et tveegget sverd, noen ganger lønner det seg å bare hoppe i det. Uten å tenke altfor mye på konsekvenser.

Det å være gründer er ikke bare en dans på roser. Det krever mye tid og energi, og du legger mye arbeid i et prosjekt der du ikke har noen garanti for utfallet. Det er mange faktorer å ta hensyn til, og som må tas på alvor.

Mange lar seg overvelde av bare tanken – men ikke stopp før det hele begynner! Å bli overveldet er kun en følelse. Så fort du setter i gang har du kommet over kneika, og det er langt enklere og morsommere enn du tror. Mye jobb, ja, men du jobber med noe du elsker og har valgt selv 🙂

starte sent

Foto: Pixabay

Uansett hva slags grunn du måtte ha, “jeg er for gammel”, “jeg er for sent ute” eller “det har jeg ikke råd til”. Så finnes det en løsning. Det økonomiske er en ting, det største hinderet du må fjerne er i deg selv. Finn troen og vit, det er aldri for sent!

Kjente personer som fikk gjennombrudd i voksen alder

Det er mange som omskolerer seg og skifter beite i voksen alder, voksne som også hadde fulltidsjobb, barn og lite tid. Denne listen med kjente og profilerte personer kan være til stor inspirasjon for mange som lurer på om de er “for gamle”. Det er aldri for sent å jakte på den store drømmen!

Visste du at legendariske Oprah Winfrey fikk sparken fra sin første journalistjobb? Da var hun 23 år. Som 24-åring jobbet forfatter Stephen King som vaktmester og bodde i en campingvogn. Som 30-åring jobbet Harrison Ford fremdeles som snekker.

Kjente “godt voksne” personer

Er jeg for gammel

Harry Potter ble utgitt i 1995

 •  J. K. Rowling var 30 år da hun skrev den første Harry Potter boken sin. Hun var 33 år da den fikk sitt store gjennombrudd.
 • Louise L. Hay grunnla sitt bokforlag Hay House som 62-åring.
 •  Stan Lee er verdens mest kjente tegneserieskaper. Han fikk først gjennombrudd da han var 39 år! Han har bl.a. skapt Spiderman, X-Men og Hulken.
 • Vera Wang startet sin karriere innen kunstløp, det var først i en alder av 40 år hun ble den kjente designeren vi kjenner henne som i dag.
 • Martha Stewart var 41 år da hun ble kjent som tv-personlighet og forfatter.
 • Skuespiller Morgan Freeman gjorde mange mindre roller før han fikk sitt store gjennombrudd i en alder av 52 år.
 • Skuespiller Samuel L. Jackson fikk sin første rolle i en alder av 46 år.
 • Den britiske skuespilleren Alan Rickman var grafisk designer frem til han var 42 år da han ønsket å leve som skuespiller. Han ble fort lagt merke til grunnet sitt store talent, og mange kjenner han som professor Severus Snape i Harry Potter-filmene.
 •  Charles Darwin skrev ikke “Artenes opprinnelse”, som var hans store gjennombrudd før han var 50 år.
 •  Raymond Kroc var 52 år da han startet McDonald’s, konkurrenten Harland Sander startet KFC da han var 62 år.

Det er aldri for sent

Om du ikke har funnet drømmejobben din enda, s er det ikke for sent. Du har ikke feilet selv om du ikke gjorde kometkarreiere før du fylte 30 år. Og om du i en alder av 40, 50 eller 60 år fremdeles ikke vet hva du vil, så er det også helt ok – du har fortsatt tid til å finne ut av hva du ønsker!

 • Fortell aldri deg selv at du er for gammel.
 • Fortell aldri deg selv at du ikke får det til
 • Fortell aldri deg selv at du gikk glipp av en sjanse.
 • Fortell aldri deg selv at du ikke er god nok.
 • Hva du enn ble født til å bli, du kan fortsatt få det til!

LYKKE TIL! 🙂

Er jeg for gammel.

Er jeg for gammel.

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like