Det startet så bra, men så kom prestasjonsangsten

Du har hatt tungen rett i munnen, mens du har brukt tid på å bygge opp siden. Du har testet (kanskje feilet), men nå ser det bra ut. Du har kanskje til og med skrevet teksten om deg og hva du ønsker med nettsiden.

Du nærmere deg den store dagen. Dagen du endelig kan offentliggjøre og dele den nye nettsiden din. Hurra! Men så merker du det, du begynner å grue deg og begynner å overtenke. Hva vil folk si? Hva vil de tenke? Er dette egentlig bra nok? Skal jeg la være å legge ut nettsiden? Nå kom prestasjonsangsten.

Tro oss, du er ikke den eneste som kjenner på dette. Vi har laget hjemmesider for mange i årenes løp, folk i alle mulige yrker og sammenhenger, og dette skjer igjen og igjen. Veldig mange av våre tidligere klienter har fått prestasjonsangst.

Dette er sterke, smarte og kreative mennesker, som absolutt ikke har hatt noen grunn til å være redde. Likevel opplever mange at angsten og frykten sniker seg innpå.

Hva er prestasjonsangst?

Prestasjonsangst er følelsesmessig stress som kommer når man føler man må prestere for andre mennesker, samt frykt for å mislykkes. Noen ganger har man frykt for å lykkes også (tro det eller ei).

Ofte kommer prestasjonsangsten rett før man skal gjennomføre noe, enten det er å opptre foran et publikum, eller kanskje som i dette tilfellet, legge ut sin nye hjemmeside.

Les også: Jeg vil startet for meg selv, men tør ikke ta sjansen

Vi lever i en tid der det forventes mye fra oss og vi ønsker alltid å være “gode nok”. I frykt for å ikke oppnå det man ønsker og har jobbet for sanser psyken vår en fare, som da resulterer i nervøsitet og prestasjonsangst.

Hvordan håndterer man egentlig den? Kast deg ut i det og gjør det som var planlagt likevel!

Ut av komfortsonen

Dette er noe vi alle har hørt fra tid til annen, “du må ut av komfortsonen din”. Lettere sagt enn gjort, det er jo grunnen til at vi blir værende her, det er ganske komfortabelt. Dessverre er det også lite som blir gjort i komfortsonen.

Det å gå ut av komfortsonen er skummelt og stressende, men det burde gå over i det man kaster seg i det. Ofte oppdager man at det ikke var så skummelt som man først trodde. Vi må ofte presse oss selv, men det er utenfor komfortsonen magien skjer.

Les også: 10 tips til gründere for å øke motivasjonen

Det er stort for mange å offentliggjøre sin nye hjemmeside, og det er ikke rart. Du gjør deg selv tydelig og offentlig, men det er jo dette du egentlig vil også. Hvordan skal man ellers nå ut til folk? Hvordan skal kundene finne de tjenestene og produktene du byr på, med mindre du gjør dem tilgjengelig?

Gratulerer!

Gratuler deg selv, du har faktisk laget en hjemmeside! Det er det ikke alle som gjør. Du har gått fra ide, som svært mange har fra tid til annen, til praksis. Du gjør noe med det, du handler. Mange tror magien ligger i ideene, men det er i handlingen magien skjer.

Du følger drømmen din, og dette er alltid modig. Enten du drømmer om å ha en blogg eller nettbutikk, du gjør noe med det. Og det er modig! Nå som du har kommet så langt er det bare å fortsette.

Vi gleder oss til å se deg kaste deg ut i det og få siden ute på det store internettet. Ta den plassen vi vet du fortjener.

facebook wpacademy

Spread the love

Kommentarer

kommentarer

You Might Also Like